Bëhuni pjesë e një eksperience “Qiellore”

YLLI SHQIPTAR

 

NJIHUNI ME NISMËN

Me rastin e 100 vjetorit të “Bashkimit Ndërkombëtar Astronomik” cdo shteti i është caktuar një yll, i cili do të mbajë emrin e vendosur nga vetë shteti përkatës. Të qenit pjesë e një procesi të tillë është një eksperiencë “QIELLORE” dhe dëshirojmë që cdo qytetar shqiptar të marrë pjesë në këtë vendim-marrje. Jepni sygjerimin tuaj dhe le të lëmë të gjithë së bashku një gjurmë në galaksinë tonë!

 

 

 

 

RREGULLAT:

  • -Emrat e sygjeruar prej jush nuk duhet të jenë emra personazhesh të cilët janë ende gjallë ose kanë ndërruar jetë në qindvjecarin e fundit.

  • -Emrat duhet të jenë të lidhur me historinë, kulturën madje edhe gjeografinë e vendit tonë, të cilët e përfaqsojnë Shqipërinë në tërësine e saj.

This workshop will take place on 5 June 2020, in Tirana. The main goal of this call is to promote
innovative astronomy teacher training events, following the criteria established for the OAS,
with a special focus on practical astronomy.

To register your interest and reserve a place at the workshop, please click ob the button below.

RRETH YLLIT

DHE

PLANETIT të TIJ

HD 82886 është një yll i ngjashëm me Diellin, I cili ndodhet në yjësinë e Luanit . Me një magnitudë të dukshme 7.63, është tepër i zbehtë të shihet nga syri I lirë.

 

Planeti ka një masë 1.3 herë më të madhe se masa e Jupiterit dhe një orbitë me distancë të përafërt prej 1.65 njësi astronomike (AU).

 

I zbuluar në vitin 2011, ky sistem ndodhet 416 vite drite larg nesh dhe mund të shihet me lehtësi me ndihmën e një teleskopi pothuajse në çdo periudhë të vitit.

The event pale blue dot in tirana

KONTAKT

Na kontaktoni mbi sugjerimet tuaja në:

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

© 2020 nga Askanio Ferraj  Xhoana Hajdari  Astrit Tila!  Erald Buneci

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now